· 

Op pad met de boswachter

Het is alweer even geleden dat we met Mirjam en Wessel, beide boswachters bij Staatsbosbeheer, om de tafel hebben gezeten. Onder het genot van een kop koffie hebben we onze ideeën in Sint Anthonis besproken. Ideeën om samen een dag te organiseren! Een dag waar alles in zit van greenlanen tot een educatieve wandeling.

 

 

"Samenwerking met Staatsbosbeheer"

Een adventure tour "Nar d'n Peel"  hadden we al, maar een adventure tour "van Peel tot Peel" niet. Het heeft ook wel meer dan gemiddeld meer tijd gekost om in deze regio een mooie tour uit te zetten waar alles in zit. Onverhard rijden, mooie vergezichten en prachtige waterpartijen worden afgewisseld met verharde wegen om zo tot de lunch een stop in te lassen bij Biologisch station Mariapeel in Helenaveen. 

Daar ontvangen door Mirjam zijn we na de lunch op pad gegaan. Een bijna 3 kilometer lange wandeling aangevuld met de prachtige verhalen van Mirjam over de omgeving. Interessant en leerzaam voor iedereen.

 

Dachten we eerste bij een vennetje te staan wat droog lag. Horen we van Mirjam dat hier in de Tweede Wereldoorlog een Engels gevechtsvliegtuig is neergestort. 

En verderop staan we bij een groot ven! Wat steek daar boven het water uit? Nou dat zijn Peelpuisten, dode boomstronken die onder het pakket veenmos terecht zijn gekomen en bij het turfsteken weer te voorschijn kwamen, tot grote ergernis van de turfstekers.

Terug gekomen bij het Biologisch Station Mariapeel hebben we nog wat gedronken waarna het ook weer tijd was om door te gaan naar de volgende stop en tevens de eind locatie, Natuurkampeerterrein de Vlagberg.

 

Door mulle zandpaden en diepe sporen zijn we verder naar het noorden gereden. Met de prachtige Helenavaart aan onze zijde hebben we de Mariapeel achter ons gelaten. 

 

Aangekomen in Sint Anthonis zijn we met een koud biertje of colaatje ontvangen door Wessel. Bij het kampvuur heeft hij alles verteld over de boswachterij en de dagelijkse werkzaamheden van een boswachters. De dag hebben we afgesloten met een ronde over de camping waar een aantal van onze gasten ook hun tentje hadden opgeslagen.

 

Wij en ook Mirjam en Wessel kijken terug op een geslaagde dag welke zeker in 2020 terug gaat komen in ons programma. Dus wil je ook een keer mee houdt dan onze website en social media kanalen in de gaten. Voor nu willen wij al onze gasten bedanken voor deze leuke en leerzame dag. Via deze weg willen wij ook Mirjam en Wessel nogmaals bedanken om deze onvergetelijke dag in samenwerking met Staatsbosbeheer mogelijk te maken.

 

Hartelijke groet,

 

Monique en Raymond

Reactie schrijven

Commentaren: 0

CONTACT

Bezoekadres:

Dutch Adventure Tours

de Zwingel 7H

 4926 DC Lage Zwaluwe

Postadres:

Dutch Adventure Tours

Dirk Hartogstraat 95

4812 GE Breda 

Raymond +31(0)6 31 77 91 40

Monique +31(0)6 11 24 11 27

KvK: 70562822

BTW: NL001673661B60


Online boeken
Online boeken
Beveiligde website
Beveiligde website
Verschillende betaalmogelijkheden
Verschillende betaalmogelijkheden

Deel onze website met je  familie, vrienden, kennissen en andere 4x4 liefhebbers::