· 

Greenlanen wat is dat nou eigenlijk?

Greenlanen is eigenlijk de Nederlandse vertaling voor het Engelse Green Laning

 

Green Laning kan waarschijnlijk het best worden omschreven als het gebruik van een netwerk van grotendeels onverharde, zelden gebruikte openbare zijwegen van het land voor recreatieve doeleinden met "offroad" voertuigen. 

 

Deze zijwegen staan bekend als "Groen" vanwege het zeldzame gebruik dat aanleiding geeft tot de ontwikkeling van bloeiende vegetatie over deze tracks.

 

Aangezien deze routes openbaar eigendom zijn en worden onderhouden door de lokale Highways Authority, zijn ze open voor gebruik door het grote publiek. 

 

Hoewel er geen wettelijke rechten lijken te zijn van de ene gebruiker boven de andere, wordt algemeen aanvaard dat gemotoriseerde voertuigen voorrang moeten geven aan fietsers, paarden en voetgangers.


greenlanen in nederland

Waar er in Engeland een heel netwerk is van Greenlane tracks, is dat niet iets wat we hier in Nederland kennen.

Als reisorganisatie maken we echter wel gebruik van openbare onverharde wegen. In de praktijk zul je echter zien dat een onverharde weg met een straatnaam niet altijd openbaar hoeft te zijn. Dit wordt vaak wel gedacht!

 

Het rijden op een openbare weg in Nederland betekend net als in Engeland dat je 4x4 voertuig verzekerd moet zijn en te zijn voorzien van een geldige APK (Algemene Periodieke Keuring).

 

Verder wordt vaak de "Groene Code" gehanteerd. Deze code omschrijft in een aantal belangrijke punten de basisregels voor het te gast zijn met onze voertuigen in de natuur. Eén van de punten is bijvoorbeeld dat fietsers, ruiters en wandelaars ten alle tijde voorrang krijgen.

 

Voorafgaand aan iedere Dutch Adventure Tour delen we dit altijd met onze gasten! Laten we met respect met de natuur omgaan!

CONTACT

Postadres:

Dutch Adventure Tours

Dirk Hartogstraat 95

4812 GE Breda 

Raymond +31(0)6 31 77 91 40

Monique +31(0)6 11 24 11 27

KvK: 70562822

BTW: NL001673661B60

KLANTENSERVICE

REVIEWS

GARANTIEREGELING


Deel onze website met je  familie, vrienden, kennissen en andere avontuur liefhebbers::