· 

Hoe bereiden we onze tours voor?

Dutch 4x4 Tours zijn uniek wat wil zeggen dat wij al onze tours zelf hebben voorbereid, uitgezet en gecontroleerd.

 

Mocht er onverhoopt toch een uitdaging op ons pad komen, door bijvoorbeeld weersinvloeden, dan besluiten we om af te wijken van de gekozen weg. Veiligheid staat voorop.

 

Het goede nieuws is dat wij altijd alternatieven hebben en hierin kunnen variëren. Dit betekend dat elke tour anders kan zijn.

 

Maar wat doen wij nou precies tijdens de verschillende proces stappen? Hoe komt een tour nu tot stand? 

Voorbereiding

In de voorbereiding van een tour kijken we naar waar we willen gaan rijden. In welk land, provincie of streek. Waar zijn we al eens geweest, maar ook welke nieuwe regio's willen we ontdekken. Waar willen we onze gasten mee naar toe nemen. Dat zijn zomaar een aantal vragen die we in de voorbereiding aan onszelf stellen. 

 

Belangrijk is natuurlijk of er in het gekozen gebied mogelijkheden zijn om offroad te rijden. Zo valt een nationaal park of ander natuurgebied al snel af. Hier mag over het algemeen niet worden gereden met gemotoriseerde voertuigen. Wij vinden het belangrijk om respectvol met de natuur om te gaan en rijden dan ook altijd over openbare verharde en onverharde wegen. 

 

Ook het internet is voor ons een belangrijke bron van informatie. We zoeken naar informatie over de regio, maar ook of er leuke bezienswaardigheden zijn.

"Wij vinden het belangrijk om respectvol met de natuur om te gaan" 

tour uitzetten

Hiervoor gebruiken we ons outdoor navigatie systeem de Garmin GPS 62s. Gekoppeld aan de laptop met daarop het softwareprogramma Basecamp hebben we de beschikking over zeer gedetailleerde kaarten van verschillende landen. De kaarten zijn zo gedetailleerd dat iedere onverharde weg, maar ook de kleinste bospaden terug te vinden zijn. 

 

Met de juiste instellingen is het nu een kwestie van het maken van een route door de punten (bv. bezienswaardigheden), welke we in de voorbereiding hebben gevonden, met elkaar te verbinden. Basecamp maakt hier dan zelf een route van.

 

Als de route dan klaar is hebben we inzichtelijk hoeveel kilometer we ongeveer gaan rijden, maar ook welke hoogte verschillen we tegen zullen gaan komen op de route.

Tour controleren

Het controleren van de tour is misschien wel het leukste van de drie stappen. Tijdens deze stap gaan we de route controleren die we voorbereid hebben op de laptop. Natuurlijk kun je met onze gedetailleerde kaarten een goede voorbereiding treffen, maar verbodsborden staan er bijvoorbeeld niet op. Ook kunnen we niet zien hoe dicht een bepaalde onverharde weg begroeid is. Of dat er misschien wel hele diepe kuilen in de weg zitten. 

 

Het kan zo zijn dat we delen van een route om moet leggen. Daarom is deze laatste stap zo belangrijk om ervoor te zorgen dat we tijdens de tour veilig met onze gasten op pad kunnen. Verrassingselementen worden hierdoor beperkt tot het minimale.

 

Zoals je hebt kunnen lezen komt er heel wat kijken bij het organiseren van een tour. We hopen u met deze BLOG een inzicht te hebben gegeven van het werk dat hierbij komt kijken.

 

Gr,

 

Raymond

Raymond

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ronald (dinsdag, 14 november 2017 21:55)

    Het Pinkstertreffen was een mooie kennismaking voor ons met het off-road rijden.

CONTACT

Bezoekadres:

Dutch Adventure Tours

de Zwingel 7H

 4926 DC Lage Zwaluwe

Postadres:

Dutch Adventure Tours

Dirk Hartogstraat 95

4812 GE Breda 

Raymond +31(0)6 31 77 91 40

Monique +31(0)6 11 24 11 27

KvK: 70562822

BTW: NL001673661B60


Online boeken
Online boeken
Beveiligde website
Beveiligde website
Verschillende betaalmogelijkheden
Verschillende betaalmogelijkheden

Deel onze website met je  familie, vrienden, kennissen en andere 4x4 liefhebbers::